e-Müfredat, e-Okul, MEBBİS öğretmen girişi işlemleri nasıl yapılacak?

Önce pilot bölge olarak Ankara'da uygulanan, sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararı ile tüm Türkiye'de hizmete sunulan e-Müfredatta MEBBİS öğretmen girişi, e-Okul öğretmen girişi nasıl yapılacak?




E-Müfredat sistemine giriş ve modül kullanımında yaşanan sorunlar hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz herhangi bir bilgi açıklama yapılmadı.

E-müfredata giriş nasıl yapılır?

​​“https://mebbis.meb.gov.tr” adresine girerek “Şifremi Unuttum” bölümünden MEBBİS şifrenizi öğrenebilirsiniz. Şifrenizi MEBBİS sistemine girerek değiştirebilirsiniz. 

​​http://e-mufredat.meb.gov.tr/ adresinde “Şifremi Unuttum” sayfasına girerek “MEBBİS Kullanıcıları İçin Şifre Hatırlatma Bölümü” linkini tıklayarak işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Özel okul çalışanları “Kullanıcı Adını Giriniz” bölümüne T.C. Kimlik numaralarını, “Şifrenizi Giriniz” bölümüne e-okul şifrelerini girecekler.


Bu işlemlerden sonra aşağıdaki ana sayfaya ulaşılır.


Burada “Yıllık Plan” yazan düğmeye basarak veya sol taraftaki menüden “Yıllık Plan” seçeneğini işaretleyerek sisteme giriş sağlanabilir.

Sisteme giriş yaptıktan sonra öğretmenlerin sayfa içerisinde işlem yapmak için hangi adımları izleyeceğini Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı.

E-müfredat açılmıyorsa ne yapılacak?

Konuyla ilgili MEB bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

​​MEB’e bağlı tüm okullarda görevli yönetici ve öğretmenler il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden, adı geçen yönerge hükümleri ve ekleri takvime göre yürütmeleri gerekecek.

Söz konusu Yönergelerde geçen e-Kurul ve Zümre Modülü Ankara ilinde il ve ilçe olarak tümünde, eğitim kurumu düzeyinde ise bazı ilçeleri kapsamında http://e-mufredat.meb.gov.tr adresindeki Yıllık Plan Modülü üzerinden pilot uygulama ile hizmete sunulmuştur. Sistemin tüm eğitim kurumlarına yaygınlaştırılabilmesi için bir dizi hizmet içi eğitim çalışmalarının yapılması, kademeli olarak sisteme giriş yapılmasının sağlanması, sistemin teknik ve idari yönetimi ile sistem üzerindeki yük testinin izlenmesi ve sonucuna göre tüm illerimizin sisteme dâhil edilmesi gerekmektedir.

Bu nedenle, söz konusu modül 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı içinde; öncelikle pilot uygulamanın yapıldığı Ankara ilinde il, ilçe ve eğitim kurumlarında; Bursa, Konya, Gaziantep, Kayseri, Giresun ve Kırşehir illerinde ise eğitim kurumları hâriç il ve ilçe düzeyinde kullanılacak, gerekli görülen hizmet içi eğitim çalışmaları en kısa sürede tamamlanacak, pilot uygulamalar genişletilecek, eğitim kurumu/ilçe/il düzeyinde sistemin teknik ve idari yönetimi ile yük testi izlenecek, ilerleyen zaman dilimi içinde tüm eğitim kurumlarımız sisteme dâhil edilmiş olacaktır.

​​Henüz sisteme giriş yetkisi bulunmayan il/ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz ile eğitim kurumlarımız sistem üzerinden yapmaları gereken iş ve işlemlerini, sisteme giriş yetkileri verilinceye kadar yapılageldiği şekilde yürüteceklerdir. Yönetici ve öğretmenlerimize önemle duyurulur.